Pyritis (Code: )

Domein: San...torini Winery

Naam: Pyritis

Jaargang: 2015

Origine: Protected Designation Of Origine Santorini (PDO)

Druif: Druivenvariëteit 100% Assyrtiko. Pyritis is gemaakt van drie buitengewone percelen die meer dan 120 jaar oud zijn, twee in Pyrgos en één in Megalochori. Dit zijn twee dorpen die hoog aangeschreven zijn voor de productie van druiven van topkwaliteit. Klassieke witte wijn vinificatie onder gecontroleerde temperatuur met behulp van alleen natuurlijke gisten om het karakter van de druif weer te geven. We letten op bij het vinificeren om deze percelen zo natuurlijk mogelijk te laten spreken voor zich. Wanneer de gisting eindigt, rijpt de wijn nog voor 10 maanden surlie batonage.

Oog: Een helder gele kleur met groene tonen.

Neus: Zuivere neus vol met steenachtige mineraliteit zoals natte, zee rotsen en vuursteen die een typische aroma zijn van deze druivenvariëteit Assyrtiko uit Santorini. Aroma’s van gerijpt steenfruit en taart van citrusvruchten, hinten van bloemen zoals jasmijn en kruiden zoals munt.

Mond: In de mond toont de wijn een aanzienlijke diepte, zeer rijk en vol met finesse en een perfect evenwichtig zuurtegraad. Een lange afdronk met op het einde een mineraliteit die op de smaakpupillen blijven hangen.Top Santorini wijn op wereld niveau !! 

Serveer: op 11-13°C. Decanteren is aanbevolen om de wijn te laten ademen en zijn complex karakter weer te geven, Aanbevolen bij vette vis of zalm carpaccio, sushi, asperge gerechten. U kunt ook proberen met lam fricassee of wit vlees zoals gevulde kalkoen, risotto met asperges en garnalen of pasta met zeevruchten, ook met gebakken of gegrilde vis

Bewaren: voor minstens een decennium.

Wijndomein: Santorini Winery
Prijs: 51.65 EUR
plus Verzending
Pyritis Pyritis
Niet beschikbaar


Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.