Wereldwijd:

Syrah / Shiraz - Geeft volle wijnen met donkere kleur en hoge tannines in verschillende stijlen. Boeiende druif die wijnen produceert met florale tonen in de jonge wijn, maar bij rijping kan overgaan in kruidigheid, peper, leder, BBQ en zoethout. Past dan ook zeer goed bij gerechten met zelf kruidigheid zoals gerechten met rozemarijn en tijm.

Chardonnay - Basis van veel vollere, rijke droge witte wijnen. Botertoetsen, appel, peer tot vijg, afhankelijk van de regio waar de druiven groeiden. Vaak op eik gerijpt en dan proef en ruik je de vanille en de eik. Zeer goeie begeleider voor visgerechten met roomsauzen of vette vis zoals zalm.

Nebbiolo - Gekend van de Barolo wijnen. Is een licht kleurende druif die volle, tanninerijke wijnen produceert. Daarom moeten ze vaak langer rijpen voor ze op dronk zijn. De jonge wijnen hebben vaak vooral rozen en teer in de neus , waarbij dit overgaat bij het rijpen in een complexe mix van viooltjes, verse kruiden, kersen, truffels, tabak... Past heerlijk bij rood vlees (liefst geen wild), vette charcuterie, ragout en Thaise vegetarische gerechten.

Typisch voor Griekenland:

Moschofilero - vnl. Peloponnese - Geeft vaak ietwat kruidige wijnen met fijne zuren en in de neus de geur van een rozentuin. Perfecte match voor een warme avond of bij aromatische keuken zoals Thais, Indisch  of Vietnamees.

Assyrtiko - vnl. Santorini - Geeft ontzettend fijne wijnen met zeer fijne zuren en boeiende mineraliiteit. De betere Assyrtiko van Santorini behoort tot de wereldtop in de fijne witte wijn.

Malagousia - Maakt mooie intens aromatische wijnen met aroma's van wit steenfruit, verse kruiden, citrus en een vleugje muscat. In de mond mooi vol en het aromatische karakter levert een perfecte match voor salades, mediterraanse keuken en pasta met lichte sauzen...

Mavrodaphne - vnl Patras & Kefalonia - Donkere druif die complex aromatische wijnen genereert met een vrij hoog alcoholgehalte. Naast aromas van rijp fruit, hebben we vaak kruiden en specerijen en tabak. Kan zowel droog als zoet gevinifiëerd worden. Vaak mooie en complexe wijnen in beide stijlen. De gerijpte dessertwijnen zijn toppers!

Agiorgitiko - Deze nobelste Griekse druif levert zeer droge, fruitige full body wijnen met hints van frambozen, peper, muscaatnboot en zwarte bessen. Perfect voor rood vlees of wild.

Xinomavro - De Griekse Bourgogne, vergelijkbaar met de stijl van Barolo wijnen. Strakke tannines, frisse zuren en een volle body vragen ook een gerecht met proteïnen. Heel geschikt voor gegrilde gerechten (LAM!!), of gerechten met tomatensauzen of met champignons, risotto, en stoofpotjes.

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.