Idisma Drios Assyrtiko (Code: )

Domein: Wine Art Estate

Naam: Idisma drios Assyrtiko

Jaargang: 2021

Origine: Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)

Druif: Deze wijn is gemaakt van 100% Assyrtiko. De Assyrtiko druif en eikenvaten lijken voor elkaar gemaakt, en hier hebben we een prachtig voorbeeld van die relatie. De naam Idisma Drios weerspiegelt de rijke zoetheid die de wijn krijgt door zijn verblijf in eikenhouten vaten. De wijn verouderd in Franse eikenvaten in contact met de fijne lie voor 5 maanden waarvan een deel nieuwe eik en deel tweede maal gebruikte vaten. Met een productie van 25.000 flesjes per jaar.

Oog: Een helder goudgele kleur

Neus: In de neus complexe met aroma’s van gekarameliseerde citrusvruchten, ananas, mango, perzik met een aanhoudende onderliggende vanille tonen. En een onderscheidend karakter.

Mond: Een volle mond met verfrissende aciditeit, de welke wordt gebalanceerd op het einde door de vetheid van de alcohol, terwijl het verouderen op eikenvaten gedurende 5 maanden, de zoete en lange afdronk toevoegt.

Serveer: Op 10°-12°C. Bij uitgesproken aromatische gerechten zoals: zeevruchten, gegrilde kreeft, zeetong meunier, vis bereid in saus, vederwild en sterk smakende kazen.

Bewaren: Kan een jaar of 8 liggen blijven.

 

Wijndomein: Wine Art Estate
Prijs: 16.90 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.