Plano Assyrtiko (Code: )

Plano Assyrtiko
Protected Geographical Indication of Drama (P.G.I.)

Druif : Deze wijn wordt gemaakt 100% Assyrtiko, De druiven zijn afkomstig van één enkele wijngaard in Kali Vrisi, op de oostelijke hellingen van de berg Menoikio. Het etiket met een gradenboog en de naam "Plano", "Plan" in het Grieks, herinneren ons aan de twee stichters van het domein, burgerlijk ingenieur Giannis Papadopoulos en architect-ingenieur Giannis Kalaitzidis.Plano Assyrtiko biedt minerale soberheid met de jodiumaroma's van de zee. Het citroenachtige, zilte karakter roept jeugdherinneringen op, toen we als kind een handvol natte zeestenen bij onze neus brachten om te genieten van de zeebries. Koude inweking van de schillen vóór de gisting om aromacomponenten van de druiven naar de most over te brengen. De fermentatie gebeurt in roestvrijstalen tanks met sur lie battonage (roeren van de fijne droesem in de tanks); een methode die de wijn volume en complexiteit geeft.

Oog : Licht citroenkleur

Neus : In de neus heerlijk ziltig, citroenachtig, met tonen van witte perzik en mineraal zout

Mond : In de mond onderstreepte de messcherpe zuurgraad, de gematigde alcohol en body vormen samen een wijn met substantie met een groot verouderingspotentieel.
Met zijn scherpe zuren en dorische karakter heeft de Plano Assyrtiko de missie om het genot van de lekkerste magere vis en de fijnste schaal- en schelpdieren te vergroten. Een wijn die perfect past bij gerechten als carpaccio van zeebaars, tartaar van rivierkreeft en oesters, maar ook bij visfilets als tandbaars, rode snapper en baars. Dit is een ideale wijn om te combineren met fusion, creatieve gerechten met precisie, zuivere smaken en nadruk op detail, waaronder sushi.

Bewaren: Een wijn die degenen zal belonen die hem ten minste 4-5 jaar laten rijpen.

Wijndomein: Wine Art Estate
Prijs: 15.90 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.