Chortais Natural Sweet Red Wine (Code: )

Domein: Domain Mercouri

Naam: Chortais Natural Sweet White Wine

Jaargang: 2008

Inhoud: 0,5L

Origine: A product of good agricultural practice Producer.

Druif: Deze verouderde rode dessertwijn Chortais wordt gemaakt van semi zongedroogde druiven. Deze wijn is gemaakt van 2 druiven variëteiten 55% Mavrodaphne en 45% Black Korinthaiki. De wijngaarden van Domaine Mercouri zijn gelegen aan de westelijke kust van de Peloponnesos, in de buurt van het Oude Olympia en nog een kleine geselecteerde wijngaard op de uitlopers van Vostizza. Het gistingsproces word onderbroken op een geschikt tijdstip door toevoeging van alcohol. Daarna wordt de wijn overgeheveld in Franse eiken vaten waar het rijpt gedurende 5 jaar voordat het gebotteld word. De wijn wordt dan gebotteld en opgeslagen in temperatuurgecontroleerde kelders voor extra veroudering. De wijn zal verder rijpen in de fles voor meerdere maanden voordat hij klaar is voor distributie.er is een jaarlijkse productie van ongeveer 950 flessen.

Oog: Een briljante robijnrode kleur met bruine tinten.

Neus: in de neus rijke aroma’s , met geuren van chocolade, karamel, pruimen, dadels, vijgen en gedroogd roodfruit.

Mond: In de mond harmonieus en met een vol body.Een wijn met fijne tannines en blijvende aroma’s van hazelnoot en chocolade, met een zeer lange afdronk. Restsuiker 110-130 gr / l.

Serveer: Op 10-12°C bij vers of gedroogd fruit, chocolade cake, blauwe of geaderde kazen of puur als dessertwijn,

Bewaren: Een verouderingspotentieel van meer dan 15 jaar.

Wijndomein: Domaine Mercouri
Prijs: 41.30 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.