Domain Mercouri (Code: )

Domein: Domain Mercouri

Naam: Domaine Mercouri

Jaargang: 2019

Origine: Protected Geographical Indication Peloponnes Lentrini (P.G.I)

Druif: Deze wijn is gemaakt van 2 druiven variëteiten 80% Refosco en 20% Mavrodaphne. De wijngaarden van Domaine Mercouri zijn gelegen aan de westelijke kust van de Peloponnesos, in de buurt van het Ancient Olympia. Het is een klassieke rode wijnvinificatie. Na fermentatie wordt de wijn overgeheveld in Franse eikenhoutenvaten en bewaard in de ondergrondse kelder van het domaine gedurende ongeveer een jaar. De wijn wordt dan gebotteld en opgeslagen in temperatuurgecontroleerde kelders voor extra veroudering. De wijn zal verder rijpen in de fles voor meerdere maanden voordat hij klaar is voor distributie. 2015 productie: 50.000 flessen.

Oog: Donkere rode kleur.

Neus: In de neus een fruitig bouquet van kersen, aardbeien, rode en blauwe bessen met geurige boventonen van chocolade en karamel, in harmonie met kaneel en mooie elegante tonen van vanille die de eikenvaten weergeven.

Mond: In de mond goed gestructureerd met fijne tannines en de fluweelachtige rijkdom van de Mavrodaphne druif. met een zeer lange afdronk.

Serveer: Op 16-18°C bij gegrilde rode en witte vlees soorten, gevogelte, harde kaas, enz..

Bewaren: Kan 8 jaar liggen blijven en meer denk ik.

 

 

Wijndomein: Domaine Mercouri
Prijs: 18.10 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.