Mavrodaphne Of Patras (Code: )

Domein: Tsantali

Naam: Mavrodaphne Of Patras

Inhoud: 0,75 L

Origine: Protected Designation Of Origine Mavrodaphne Of Patras (PDO)

Druif: De kleine wijngaarden bevinden zich rond de Golf van Korinthe het is er een milde mediterrane klimaat. Deze wijn is gemaakt van 100% Mavrodaphne druif. De oogst vindt plaats eind september. De vinificatie wordt uitgevoerd tot ongeveer de helft van de suikers omgezet zijn in alcohol. De gisting wordt gestopt met de toevoeging van wijnalcohol aan het gefermenteerde most, waardoor de wijn tot 15% alcohol bekomt. De wijn veroudert voor één jaar in eikenvaten.

Oog: Diep gekleurd, met hints van baksteen rood.

Neus: Zijn fijn harmonieuze boeket is een blend van kruidige aroma’s met toetsen van pruim, mokka en cacao, vergezeld van kaneel en kruidnagel.

Mond: Het is een ronde en genereuze wijn, zijn fluwelen zoetheid onthult in de mond haar rijke aromatische karakter, met een cacao en een licht toetsen van vanille met een volle body, goed gestructureerd een verleidelijke lange afdronk.

Bewaren: Kan meer dan 10 jaar liggen blijven.

Serveer: Deze wijn is een ideale dessertwijn op zijn eigen of met chocolade desserts, vers fruit, fruitsalades, fruittaarten, lichte pudding taarten, gewoon gebak en sorbets. Maar kan ook nog als aperitief. Het wijnhuis suggereert om hem te serveren bij 16-17°C maar ik schenk hem bij 10-12°C veel lekkerder en frisser

Wijndomein: Tsantali Winery
Prijs: 12.60 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.