Metaxa 5* Stars (Code: )

Distillery: Metaxa

Inhoud: 0,70 L

Naam: Metaxa 5* Stars

Origine: De éérste distillery is gebouwd in 1888 in Piraeus, de haven van Athene. Metaxa onderscheidt zich als één van de bekendste Griekse alcoholische drank ter wereld. Metaxa begint zijn productieproces op Attica, waar men een speciale wijn maakt op basis van 3 zongedroogde druivenvariëteiten, Savatiano, Sultanina en blauwe Corinth. De wijn wordt gedistilleerd op traditionele wijze en hierna verouderd in handgemaakte limousin eikenhouten vaten, gedurende 3 tot 30 jaar, afhankelijk van het type Metaxa. Een oude muskaatwijn van het eiland Samos, gedistilleerd water en een geheime mix van botanische kruiden wordt nu vermengd met het verouderd distillaat. Daarna nogmaals verouderd in kleine eikenhouten vaten voor min. 6 maanden. Voor de botteling wordt hij bevroren op -6°C gedurende 48 uur en dan gefilterd. Het resultaat is een Metaxa met meer dan 2000 uur aan zoneschijn in elke fles.

Metaxa 5 * ligt in het hart van de familie Metaxa. Met een fles geïnspireerd door de oude Griekse architectuur, vangt deze Metaxa de warmte van de zon. Vijf jaar oude wijndestillaten verstrekken deze blend haar karakteristiek soepele, fruitige smaak.

Oog: donkere honing kleur.

Neus: Aroma’s van rozijnen, fruit en subtiele bos aroma’s. 

Mond: In de mond fruitig, zacht, verouderd en licht houtachtig.

Serveer: In een cognac glas puur, met ijs of in coctails.

Metaxa 5 * is onmisbaar! Het is een eenvoudige klassieker.
Geniet van de soepele en zachte smaak.

Wijndomein: Metaxa
Prijs: 27.00 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.