Metaxa 7* Stars (Code: )

Distellerie: Metaxa

Inhoud: 0,70 L

Naam: Metaxa 7* Stars

Origine: De éérste distillery is gebouwd in 1888 in Piraeus, de haven van Athene. Metaxa onderscheidt zich als één van de bekendste Griekse alcoholische drank ter wereld. Metaxa begint zijn productieproces op Attica, waar men een speciale wijn maakt op basis van 3 zongedroogde druivenvariëteiten, Savatiano, Sultanina en blauwe Corinth. De wijn wordt gedistilleerd op traditionele wijze en hierna verouderd in handgemaakte limousin eikenhouten vaten, gedurende 3 tot 30 jaar, afhankelijk van het type Metaxa. Een oude muskaatwijn uit de Egeïsche eilanden, gedistilleerd water en een geheime mix van botanische kruiden wordt nu vermengd met het verouderd distillaat. Daarna nogmaals verouderd in kleine eikenhouten vaten voor min. 6 maanden. Voor de botteling wordt hij bevroren op -6°C gedurende 48 uur en dan gefilterd. Het resultaat is een Metaxa met meer dan 2000 uur aan zoneschijn in elke fles.

Metaxa 7 * is een zeer geavanceerde lid van de Metaxa familie. De fles is geïnspireerd door oude Griekse vazen, zogenaamde amfora, die werden gebruikt voor het vervoer van wijn en gedistilleerde dranken. Deze wijn destillaat met de ouderdom van 7 jaar geven METAXA 7 * een geest van onderscheid, met een gouden kleur en een volle body, rozijnen en een zoete smaak.

Oog: oud-goud

Neus: in de neus zeer mooie delicate aroma’s, muskaat en subtiele houttoetsen

Mond: in de mond een volle body , licht vanille, rijp, veroudert, en subtiele houttoetsen

Serveer: Puur in een cognac glas, met ijs of in cocktailsWijndomein: Metaxa
Prijs: 33.00 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.