Metaxa Grande Fine 15* (Code: )

Distelerie: Metaxa

Inhoud: 0,70 L

Naam: Metaxa Grande Fine 15*

Origine: De éérste distillery is gebouwd in 1888 in Piraeus, de haven van Athene. Metaxa onderscheidt zich als één van de bekendste Griekse alcoholische drank ter wereld. Metaxa begint zijn productieproces op Attica, waar men een speciale wijn maakt op basis van 3 zongedroogde druivenvariëteiten, Savatiano, Sultanina en blauwe Corinth. De wijn wordt gedistilleerd op traditionele wijze en hierna verouderd in handgemaakte limousin eikenhouten vaten, gedurende 3 tot 30 jaar, afhankelijk van het type Metaxa. Een oude muskaatwijn uit de Egeïsche eilanden, gedistilleerd water en een geheime mix van botanische kruiden wordt nu vermengd met het verouderd distillaat. Daarna nogmaals verouderd in kleine eikenhouten vaten voor min. 6 maanden. Voor de botteling wordt hij bevroren op -6°C gedurende 48 uur en dan gefilterd. Het resultaat is een Metaxa met meer dan 2000 uur aan zoneschijn in elke fles.

Metaxa Grande Fine 15* is een zeer volwassen en goed gerespecteerd lid van de Metaxa familie. Haar onderscheidend keramische fles werd geïnspireerd door de oude Griekse ontwerpers afkomstig van het eiland Rhodos. In de fles zijn destillaten aanwezig tot 15 jaar oud, de jongste is meer dan 8 jaar oud. De zijdezachte, soepele smaak draagt hints van vanille, gecompenseerd door de geur van hout.

Oog: Amber kleurig

Neus: Vol aromatische, subtiele houttoetsen, evenwichtig

Mond: zijdeachtig, veroudert, met een lichte toets van vanille

Serveer: Puur in een cognac glas.

Wijndomein: Metaxa
Prijs: 76.80 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.