Metaxa Private Reserve 40* (Code: )

Distelerie: Metaxa

Inhoud: 0,70 L

Naam: Metaxa Private Reserve 40*

Origine: De éérste distillery is gebouwd in 1888 in Piraeus, de haven van Athene. Metaxa onderscheidt zich als één van de bekendste Griekse alcoholische drank ter wereld. Metaxa begint zijn productieproces op Attica, waar men een speciale wijn maakt op basis van 3 zongedroogde druivenvariëteiten, Savatiano, Sultanina en blauwe Corinth. De wijn wordt gedistilleerd op traditionele wijze en hierna verouderd in handgemaakte limousin eikenhouten vaten, gedurende 3 tot 30 jaar, afhankelijk van het type Metaxa. Een oude muskaatwijn uit de Egeïsche eilanden, gedistilleerd water en een geheime mix van botanische kruiden wordt nu vermengd met het verouderd distillaat. Daarna nogmaals verouderd in kleine eikenhouten vaten voor min. 6 maanden. Voor de botteling wordt hij bevroren op -6°C gedurende 48 uur en dan gefilterd. Het resultaat is een Metaxa met meer dan 2000 uur aan zoneschijn in elke fles.

Metaxa Private Reserve 40*: is het oudste en het meest vooraanstaande lid van de familie Metaxa. Het bedrieglijk eenvoudig, stijlvol design onthult haar rijke karakter met al het vertrouwen in haar ouderdom. De intense donkere, oranje kleur is een van Metaxa’s meest exquise en oudste destillaat, met een gemiddelde leeftijd van 20 tot 30 jaar oud. Deze combinatie produceert een groot kwaliteitsproduct met een fijne neus en een zachte smaak.

Oog: Donker amber

Neus:  zeer goed uitgebalanceerd, met de volle rijpheid van de ouderdom  

Mond: mild, full-bodied, rijp en rijk.

Serveer: Puur in een cognac glas.

 

 

Wijndomein: Metaxa
Prijs: 71.50 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.