Laini Extra Vergin Olive Oil (Code: )

Producent: Coöperatieve Agricole de Thrapsano

Origine: Protected Designation Of Origine Thrapsono (PDO)

Naam: Laini Extra Vergin Olive Oil

Inhoud: 1L

Olijven: Psilolia / Koroneiki. De coöperatie van Thrapsano produceert een van de beste extra vierge olijfolie op Kreta, Griekenland, met het label 'Laini'.
Deze uitstekende Kretenzische olijfolie is het resultaat van een unieke combinatie van de kwaliteit van de bodem en klimatologische combinaties in
dit semi-bergachtige gebied, ideaal voor de teelt van de olijfboom en de productie van uitzonderlijke extra vergine olijfolie met een zuurgraad van niet meer dan 0,3%.
De Laini exrta vergin olijfolie is een kwaliteitsproduct afkomstig van de eerste koude persing van geselecteerde Kretenzische (Trapsano) olijven.
Deze olijfolie is van optimale kwaliteit en heeft een heerlijke geur en smaak. De kwalitatieve kenmerken van Thrapsano extra vierge olijfolie zijn afhankelijk van een combinatie
van factoren de olijven variëteiten (Psilolia / Koroneiki), de bodem en het klimaat in het gebied, en de wijze waarop de olijven worden bijgesneden en verwerkt.

Oog: goudgroen van kleur

Neus: In de neus heeft het een sterk fruitig aroma vooral wanneer de olijfolie vers geperst is.

Mond: In de mond fruitig en peper toetsen en een zoetigheid. De peper toetsen van de jonge olie neemt met de tijd af. De olijfolie stroomt dun vanwege het gehalte aan vloeibare glyceriden met veel onverzadigde zuren, eigenschappen die de kwaliteit verbeteren en te wijten zijn aan de natte productieomgeving hoge jaarlijkse regenval, vochthoudende grond en water geven in de zomer. Het bevat grote hoeveelheden oliezuur en vitamine E en wordt gekenmerkt door een lage zuurtegraad 0,3%. Absorptiefactoren K232 en K270 en een peroxidegraad, chemische kenmerken die worden gevormd doorde klimatologische bijzonderheden van het gebied en de naoogst procedure , waarbij de olijven van alle telers in het gebied, een praktijk die uniek is op Kreta. De productie heeft een jaarlijks volume van ongeveer 300 ton extra vierge olijfolie, variërend van jaar tot jaar, en wordt twee keer per jaar gebotteld.

Serveer: Koude en warme bereidingen

Kretenzische olijfolie

De olijfbomen zijn overal op Kreta aanwezig . De bomen zijn perfect aangepast aan het klimaat en de bodems van het eiland en produceren zo een uitstekende olie met de hoogste reputatie en erkenning. De uitgesproken goud groene kleuren en fijne aroma's, de licht fruitige smaak en de verdikte vloeibare textuur komen het best in balans

Kretenzische olijfolie.
Het proeven van traditionele Kretenzische recepten , bereid met Kretenzische olijfolie, is een gastronomische ervaring omdat het een unieke smaak biedt terwijl het gezond en voedzaam is. Olijfbomen zijn een karakteristiek element van het mediterrane ecosysteem en landschap.

Olijfolie werd geproduceerd tijdens het Minoïsche tijdperk op Kreta, dat is zeker 5000 jaar geleden en het was een van de belangrijkste producten van het eiland.Kommen met olijven, gebruikt als offergave, werden ontdekt in het Zakros-paleis in een verrassend goede staat "ze zagen eruit alsof ze onlangs uit de boom waren geplukt", zoals de onderzoeker Nicolaos Platonstated.

Olijfbomen zijn niet te onderscheiden van het hele plaatje van Kreta. Ze maken deel uit van de foto en het landschap en oude bomen die honderden jaren oud zijn, bieden geweldige kansen voor herinneringen die zijn vastgelegd in unieke foto's. De op Kreta geproduceerde olijfolie wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn kenmerken, waardoor het een zeer gewild product is onder olijfolie omdat het een lage zuurgraad heeft (extra vergine met anaciditeit onder 1%), ideaal om te koken maar een uitstekende olie voor verse salades. Het is met verse groenten als het het beste assortiment is met een unieke smaak.

Het is het belangrijkste element van het Kretenzische dieet dat algemeen wordt erkend als het meest gezonde dieet samen met granen, verse groenten en vis. Afgezien van zijn smaak staat Kretenzische olijfolie ook bekend om zijn voordelen om maagdarm- en leveraandoeningen, diabetes, myoskeletontwikkeling en vooral ook hart- en vaatziekten te voorkomen. Een dagelijkse consumptie van 25-30 gram olijfolie per dag biedt een natuurlijk afweermechanisme dat het menselijk organisme kan ondersteunen tegen de bedreigingen van de moderniseringsgewoonten. Het lijkt vreemd voor bezoekers van het eiland om van hun maaltijd te genieten met zoveel olijfolie als ze op hun tafel willen hebben.

 

Wijndomein: Thrapsano Olive Oil
Prijs: 15.00 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.