Cava Domaine Mercouri (Code: )

Domein: Domain Mercouri

Naam: Cava Domaine Mercouri

Jaargang: 2017

Origine: Protected Geographical Indication Peloponnes Korakochori Ilia (P.G.I)

Druif: Deze wijn is gemaakt van 2 druivenvariëteiten 80% Refosco dal penducolo rosso en 20% Mavrodaphne. De wijngaarden zijn gelegen in de buurt van Korakochori Ilias , het Oude Olympia, aan de westkust van de Peloponnesos. Het is een klassieke rodewijnvinificatie. Na fermentatie wordt de wijn overgeheveld in 3 soorten nieuwe Franse eikenvaten en dat voor 18 maanden (1/3 Alier, 1/3 Never, 1/3 Vosges). De wijn wordt dan gebotteld en opgeslagen in temperatuurgecontroleerde kelders voor een extra veroudering van 18 maanden om de benaming Cava te bekomen. Met en productie van ongeveer 4 tot 5000 flesjes per jaar

Oog: Diep rode kleur.

Neus: Een fruitig boeket met geurige boventonen van chocolade, karamel, tabak, rijpe pruimen, gerookt en leder, in harmonie met kaneel en mooie elegante tonen van vanille die de eikenvaten weergeven.

Mond: Vol in de mond, goed gestructureerd, met fijne tannines en een zeer moei aciditeit. met een zeer lange aangename afdronk.

Serveer: Op 16-18°C bij gegrilde rode vlees soorten, wildgerechten en harde kazen, enz..

Bewaren: Kan meer dan 10 jaar liggen blijven.

Wijndomein: Domaine Mercouri
Prijs: 35.70 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.