Mavrotragano (Code: )

Domein: San...torini Winery

Naam: Mavrotragano

Jaargang: 2014

Origine: Protected Geographical Indication (P.G.I)

Druif: De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken van gemiddelde 20 jaar oud, aangeplant in de vulkanische en keiachtige bodems van Exo Gonia en Kamari op een hoogte van 450 m. Het cultiveren verschilt van de traditionele manier van 'mand' geleide wijnstokken. Ze worden geleid in verticale leivorm en gesnoeid als dubbele Guyot. Klassieke rode wijnvinificatie, welke plaats vindt in speciale inoxen tanks uitgerust met een mechanische pellenonderdompeling. Enkel alleen het sap wordt gescheiden van de koek, afhankelijk van het fenolgehalte. De alcoholische en malolactische gisting wordt beëindigd in inox vaten. Daarna overgeheveld in Franse eikenvaten. Nieuwe, 2 en 3 maal gebruikte en een verdere rijping van 24 maanden.

Oog: Kersen rode kleur

Neus: Een rijpe neus van zwart fruit, zoethout, chocolade en witte peper samen met aardse toetsen en aromatische kruiden

Mond: Weelderig en fluweelachtig in mond met stevig maar Edele tannines en finesse. Een wijn met uitstekende bewaar potentieel. Deze wijn het best Decanteren.

Serveer: op 16°-18°C. Een heerlijke match met uitstekende steaks, zoals een sappige rib-eye, filet pure, vlees stoofschotels met tomaten saus, wildgerechten, oude kaas soorten en charcuterie.

Bewaren: Kan 6 tot 8 jaar liggen blijven en ik denk zelfs meer.

Wijndomein: Santorini Winery
Prijs: 49.90 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.