Samos Anthemis (Code: )

Domein: Samos Winery U.W.C.S

Naam: Samos Anthemis

Jaargang: 2014

Inhoud: 0,50L

Origine: Protected Designation Of Origine Samos (PDO) Vin De Liqueur.

Druif: 100% Muscat Blanc Petit Grain. Voor deze wijn worden druiven die op natuurlijke wijze hebben gerijpt gebruikt, die dan worden vervoerd in kleine plastieken manden naar het wijnhuis. De druiven worden geteeld op rotsachtige, niet te vruchtbare grond met een relatief kleine terraswijnbouw. Na de eerste Pseumatische persing volgt het mest modder-verwijdering bereikt door uitdroging. Ethyleen-alcohol van vin culturele origine wordt toegevoegd aan de gezuiverde wijn, voor of tijdens het begin van de fermentatieproces. Een maal als de wijn is geclarificeerd verouderd hij gedurende en periode van 5 jaar op eiken vaten.

Oog: Een indrukwekkende wijn met een diep oranje kleur en bronzen tinten, die getuigt van zijn 5-jarige rijping in eikenhouten vaten.

Neus: In de neus zeer complex en diepgaand boeket dat laag voor laag is opgebouwd. Met Aroma's van gedroogd fruit, honing, honingraat, botersnoepjes, kersen gedrenkt in alcohol en op de achtergrond cacao en chocolade.

Mond: zacht en in balans, met een zeer sterke finale. In de mond slaagt de prachtige balans van deze Samos Anthemis erin om het oer frisheid en de nobele aroma's van de Muscat druif bijna intact te houden met de tertiaire aroma's van de veroudering die opkomen en uniek worden gecombineerd met die van gedroogd fruit, tabak en chocolade die een echt "speciale" wijn geven.

Serveer: op 8-10°c Past perfect bij haute dessert-creaties met een sterke zoete smaak en aromatische complexiteit. Chocolade taarten, fruittaartjes, Moelleux van chocolade, zelf gemaakt bourbonvanille -ijs, gedroogd fruit met noten, foie gras met zoete kweepeer of vijgen, geaderde en oude gele kazen. Op zichzelf, na het einde van een diner, en vergezelt het heerlijk een lichte sigaar.

Bewaren: Kan een jaar of 20 liggen blijven.

Wijndomein: Samos Wines U.W.C.S.
Prijs: 14.30 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.