Vin Doux De Samos (Code: )

Domein: Samos Winery U.W.C.S

Naam: Vin Doux De Samos

Jaargang: 2020

Inhoud: 0,75L

Origine: Protected Designation Of Origine Samos (PDO) Vin De Liqueur.

Druif: Samos Vin Doux 100% Muscat Blanc Petit Grain behoort tot de categorie Vins de Liqueurs en is de meest populaire wijn van Samos. Het is niet toevallig dat het nummer 1 zoete wijn is in de verkoop in Griekenland en dat het wereldwijd wordt geëxporteerd. Voor deze wijn worden enkel rijpe en gezonden druiven gebruikt met een witte wijn vinificatie. De druiven worden geteeld op rotsachtige, niet te vruchtbare grond met een relatief kleine terraswijnbouw.

Oog: goudachtig

Neus: Intens en harmonieus, dit resultaat is bekomen door de kleine druif en het meest door de fermentatie, met sterke aroma’s van bloemen, abrikozenjam, rijpe honing meloen, rijp zomer fruit en honingtoetsen die op een heel frisse manier het karakter van de Muscat-druif tot uitdrukking brengen, met behoud van zijn primaire aroma's.

Mond: zacht en zoet van nature, maar de zoetigheid word beperkt door de lengte van de aanwezige aciditeit, met zeer lange finale.

Serveer: op 8-10°c bij appeltaart, citroentaart, fruittaartjes, coupe vers fruit besprenkelt met deze wijn, sabayon met vanille ijs, maar ook romige desserts met een volle- body. Het wordt ook geserveerd als aperitief of tijdens ontspannende middagen met fruit, kaas en noten. Deze wijn kunt u ook gebruiken om in te koken om een smakelijke siroop te maken die een zoete draai geven aan zoete creaties.

Bewaren: Kan meer dan 10 jaar liggen blijven maar op zijn jongst het beste.

Wijndomein: Samos Wines U.W.C.S.
Prijs: 11.60 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.