Mavrodaphne Cellar Reserve - (Code: )

Domein: Tsantali

Naam: CelerReserve Mavrodaphne

Origine: Protected Designation Of Origine Mavrodaphne Of Patras (PDO)

Druif: Deze wijn gemaakt van 70% Mavrodaphne en 30% zwarte Korinth druiven. De ligging van de klein wijngaarden bevinden zich rond de Golf van Korinthe, tot 200 m boven de zeespiegel het klimaat is er mild mediterraans. De oogst voor de Zwarte Corinthische druif is in begin september en eind september voor de Mavrodaphne. De twee druivenrassen worden apart gevinifieerd, tot ongeveer de helft van de suikers omgezet zijn in alcohol. De gisting wordt gestopt met de toevoeging van wijnalcohol aan het gefermenteerde most, waardoor de wijn tot 18% alcohol bekomt. De wijn veroudert voor vijf jaar in eikenvaten.

Oog: diep kastanje kleur

Neus: Een prachtige boeket gemarkeerd door complexe aroma’s van rozijnen, gedroogde vijgen met hinten van koffie en vanille.

Mond: In de mond, heerlijke smaken van gedroogde rozijnen, dadels, vijgen, geroosterde bonen en specerijen. Door het verouderen van vijf jaar, heeft deze wijn in haar boeket een grotere soepelheid bekomen en is hij zeker harmonieus. In de mond een volle body, goed gestructureerd, aanhoudende smaken, met een mooie verleidelijke finale.

Bewaren: Kan meer dan 10 jaar liggen blijven.

Serveer: Het wijnhuis suggereert om hem te serveren bij 16-17°C maar ik schenk hem bij 8-10°C veel lekkerder en frisser. De wijn is een prachtige aanvulling bij zoete of vete smaken, zoals donkere chocolade of blauwe kaas past ook uitstekende bij marsepein, chocolade gebak, pecan pie, als een drankje na het diner of een eigen selectie van nagerechten.

Deze Mavrodaphne Celar is een zeer onderscheidend elegante wijn voor na een grote diner

Stijl: zoete versterkte rode wijn

 

Kenmerken: Zoet / Vol & Krachtig / Kruidig

 

Wijndomein: Tsantali Winery
Prijs: 12.40 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.