Samos Grand Cru (Code: )

Domein: Samos Winery U.W.C.S

Naam: Samos Grand Cru

Jaargang: 2022

Inhoud: 0,5 L

Origine: Protected Designation Of Origine Samos (PDO) Vin Doux Naturllel .

Druif: 100% Muscat Blanc Petit Grain. Voor deze wijn worden zeer rijpe en gezonden druiven gebruikt getransporteerd in plastieken manden naar het wijnhuis. De druiven worden geteeld op rotsachtige, niet te vruchtbare grond met een relatief kleine terraswijnbouw. Het fermentatieproces vindt plaat in roestvrij stalen tanken door middel van gist onder gecontroleerde temp van 17°c max. De gisting stopt uit zichzelf wanneer er ongeveer een alcoholgehalte van 14°-15° vol zijn bereikt dan volgt het zuivering proces.

Oog: Strogeel

Neus: In de neus zeer intens, complex en harmonieus met aroma’s van fruit en bloemen, waaronder citroenmelisse, honing, rozen, lychee, mango, sinaasappel, enz.…

Mond: De aanzet in de mond is fris tot mollig, de structuur mollig, vol, rond, sappig en heel harmoniums met aroma’s van lychee, honing, citroenmelisse, ananas, mango, sinaasappel, het is een wijn dat dikwijls bekroond is met vele prijzen op internationale wijnbeurzen en wijnconcoursen.

Serveer: op 8-10°c bij lichte zoetigheden met fruit, top begeleider van Foie gras bereidingen warm en koude, is ook geschikt om te experimenten met "hartelijke" gerechten met room en gele kazen. Een onverwachte combinatie is met geroosterde kip, een ware openbaring!

Bewaren: Kan meer dan 10 jaar liggen blijven maar op zijn jongst het beste.

Wijndomein: Samos Wines U.W.C.S.
Prijs: 11.50 EUR
plus Verzending
Niet beschikbaar
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.