Samos Nektar (Code: )

Domein: Samos Winery U.W.C.S

Naam: Samos Nektar

Jaargang: 2013

Inhoud: 0,50L

Origine: Protected Designation Of Origine Samos (PDO) Vin Doux naturel.

Druif: 100% Muscat Blanc Petit Grain. Voor deze wijn worden zeer rijpe en gezonden druiven gebruikt getransporteerd in plastieke manden naar het wijnhuis. Nadien worden ze voor een 10 dagen blootgesteld aan de volle zon wat resulteert in een aanzienlijke stijging in zoetigheid. De druiven worden geteeld op rotsachtige, niet te vruchtbare grond met een relatief kleine terraswijnbouw.
Het fermentatieproces vindt plaat in roestvrij stalen tanken door middel van gist onder gecontroleerde temp. Van 17°c max, gedurende ongeveer 3 weken, de gisting stopt uit zichzelf waneer er ongeveer een alcoholgehalte van 14°-15° vol zijn bereikt dan volgt het zuivering proces. Waarna de wijn verouderd voor 3 jaar in Franse eiken vaten.

Oog: Diep goud-geel

Neus: Intens en harmonieus met aroma’s van bloemen, gedroogd fruit, honing, enz…

Mond: zacht en fluwelig, beiden geproduceerd in het fermentatieproces of ontwikkeld gedurende het verouderingsproces, met een zeer sterke finale.

Serveer: op 10-12°c. Kan worden gecombineerd met exotische zoetzure gerechten (bijv. Everzwijn met kweepeer, duck a l'orange enz.), "Sterke" desserts zoals baklava en okernotentaart, chocolade- en karamel desserts of met geroosterde noten. Het wordt ook gecombineerd met sterke kazen zoals (stilton) blauw en gele gerijpt kazen. Samos Nektar is een exclusief geselecteerd product die het hoge potentieel van Samos Muscat laat zien. Hij is dikwijls bekroond met vele prijzen op internationale wijnbeurzen en wijnconcoursen.

Bewaren: Kan een jaar of 20 liggen blijven.

 

Wijndomein: Samos Wines U.W.C.S.
Prijs: 26.20 EUR
plus Verzending
Aantal:
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Alle prijzen zijn inclusief BTW, zolang de voorraad strekt en onder voorbehoud van wijziging in stock – transport – en accijnsregime.
Geen verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar.